Božanski cimetovi krofi za sladkanje brez slabe vesti

Ste za malce drugačne krofe?


Jaz sem posebne LCHF krofe pekla v modelčku za krofe, saj takšna masa v olju razpade. Lahko jih po peki vseeno ocvrete v olju, da dobijo tisto hrustljavo skorjico. Informacija za tiste, ki se bojite maščob: so tudi zelo dobri, če so spečeni samo v pečici, za ‘ketonce’ pa seveda še v olje.


Sestavine:

  • 75 g fino mlete kokosove moke
  • 75 g fino mlete mandljeve moke
  • 2 žlici psyllium (vlaknine indijskega tropotca)
  • 4 rumenjaki
  • 4 žlice Sukrina (naravno sladilo brez kalorij)
  • 350 ml sladke smetane
  • 200 ml kisle smetane
  • 200 g abc sirčka
  • 2 žlici cimeta
  • 2 žlici ruma
  • 20 g kvasa (pol kocke)
  • čajna žlička soli


Postopek:

  1. Segreješ (a ne do vrelišča) sladko smetano in vanjo dodaš kvas. Pustiš stati približno 15 minut.
  2. V mešalniku zmešaš rumenjake in Sukrin. Dodaš mešanico kvasa.
  3. Dodaš obe moki in psyllium. Mešaš in nato dodaš kislo smetano, cimet, rum in sol.
  4. Vse skupaj naj se “gnete” s pomočjo kuhinjskega robota vsaj 10 minut.Posodo s testom pokriješ s krpo in postaviš nekam na toplo za vsaj 40 minut.
  5. Testo minimalno naraste in je malo bolj lepljvo. Vsekakor pa ne naraste kot z običajno moko in sladkorjem.
  6. Testo nadevate v modelček za krofe in pečete v pečici na 180°C približno 15 do 20 minut.

Pozor: če krofi preveč temnijo, zmanjšajte temperaturo pečice. Ker je masa malce bolj mokra, se peče malce dlje.

Ko je peka v pečici zaključena, jih po želji specite še v olju (približno 30 sekund na vsaki strani). Nato naj se shladijo na papirnati brisački, ki bo popivnala odvečno maščobo. Hladne potresite z mletim naravnim sladilom – Sukrin melis.

Naslednji dan so božanski!

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply