Kokosovi krofi, ki jih morate poskusiti

2016-02-03 15.48.08
View Gallery
5 Photos
2016-02-03 15.53.01
Kokosovi krofi, ki jih morate poskusiti
2016-02-03 15.53.01

2016-02-03 15.52.04
Kokosovi krofi, ki jih morate poskusiti
2016-02-03 15.52.04

2016-02-03 15.50.21
Kokosovi krofi, ki jih morate poskusiti
2016-02-03 15.50.21

2016-02-03 15.48.21-1
Kokosovi krofi, ki jih morate poskusiti
2016-02-03 15.48.21-1

2016-02-03 15.48.08
Kokosovi krofi, ki jih morate poskusiti
2016-02-03 15.48.08

Recept za krofe, ki jih boste hoteli peči znova in znova.



Potrebujete:

  • 100 g fino mlete kokosove moke
  • 4 jajca
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici kokosovega olja Vita Coco
  • 3 žlice Sukrina (naravno sladilo brez kalorij)
  • 250 ml sladke smetane
  • 200 ml kisle smetane
  • 2 žlici ruma
  • žlica psylliuma (vlaknine indijskega tropotca)
  • pol vrečke vinskega kamna
  • malo muškatnega oreha

Postopek:

  1. Vse sestavine zmešate v kuhinjskem robotu. Robot naj meša 10 minut, nato pa maso pustite počivati pol ure. Pozor: testo se precej drobi, kar ni nič čudnega glede na sestavine.
  2. Testo nadevate v modelček za krofe in pečete v pečici na 180°C približno 15 minut. A vseeno priporočam “nadzor” vsakih pet minut.
  3. Ko so pečeni, jih ohladite na mrežici in ne na krožniku, ker so precej vlažni in bi se spodaj preveč navlažili.

ZDAJ SLEDI ZABAVNI DEL – POMAKANJE V ČOKOLADNI ALI LEDENI PRELIV 🙂
Čokoladni preliv:

  • 100 g čokolade z visokim deležem kakava (vsaj 80% – jaz sem uporabila Lindt 90%)
  • 3 žlice sladke smetane
  • 3 žlice Sukrin Melis (naravno sladilo brez kalorij v prahu)
  • žlica kokosovega olja Vita Coco

Vse sestavine skupaj mešate nad parno kopeljo toliko časa, da se koščki čokolade popolnoma raztopijo. Posamezni krof pomočite v čokoladni preliv in ga postavite na rešetko. Če jih želite še dodatno okrasiti, morate to narediti takoj oz. dokler se čokolada ne strdi.

Ledeni preliv:

Sestavine zmešajte po občutku in ga nanašajte s čopičem. Nekaj žlic sladila Sukrin Melis, ki mu po kapljicah dodajate limonin sok. Po vsaki dodani žlički limone premešajte in preverite gostoto. Zmes ne sme biti pretekoča, ker sicer ne bo ostala na krofih, ampak bo spolzela dol.

  • Za orientacijo: na 50 g sladkorja gre ena žlička limone.

V preliv dodajte barvilo (na tržišču je že veliko barvil, ki so pridobljena iz naravnih snovi). Preliv nanesete na krofe in jih po želji še dodatno okrasite.

Dodaten nasvet: nujno pecite v modelčku za krofe, iz istega razloga kot pri receptu Božanski cimetovi krofi za sladkanje brez slabe vesti.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>