Mehiška solata

_DSC1729

Za vse ljubitelje mehiške hrane tokrat bogata solata malo drugače.

 

Sestavine za 4 osebe:

  • Solata endivija
  • Piščančja prsa
  • 1 rumeno papriko
  • 1 zeleno papriko
  • 1 rdečo papriko
  • 1 večji avokado
  • Tortilja čips
  • 400 g kuhanega rdečega fižola
  • 200 g čedar sira
  • 150 g načo sira
  • Šop svežega koriandra
  • 3 žlice kokosove maščobe
  • 1 šalotka
  • 5 češnjevih paradižnikov
  • 2 žlički čilija v prahu
  • 1 svež čili
  • Pol limete
  • Sol

Na žlici kokosove maščobe prepražimo na koščke narezana piščančja prsa, dodamo žličko čili začimbe, nasekljan svež čili in čajno žličko soli. Pečeno meso odstranimo in v isti posodi na žlici kokosove maščobe prepražimo na koščke narezane tri paprike. Dodamo šop svežega, nasekljanega  koriandra in dobro premešamo. Papriko preložimo v drugo posodo in v isti posodi na žlici kokosove maščobe prepražimo kuhan fižol, dodamo žličko začimbe čili v prahu in žlico-dve vode (če uporabljamo fižol iz pločevinke, lahko uporabimo slanico v kateri je fižol). Fižol pretlačimo s paličnim mešalnikom.

_DSC1733

Priprava omake »Guacamole« oz. avokadova omaka:

V mešalniku sesekljamo paradižnik, šalotko, koriander in sok limete. To zmes vmešamo v pretlačen avokado in posolimo.

V višji pekač naložimo v vrstnem redu: solato endivijo, tortilja čips, pečenega piščanca, plast fižolovega pireja, pečeno papriko, načo sir in čez vse potresemo naribani čedar sir. V pečico jo postavimo na najvišjo rešetko in pečemo na 240 stopinj s funkcijo žar (gretje samo zgoraj) 3 minute oz. samo toliko, da se sir stopi. Solato postrežemo takoj ali pa jo odstranimo iz vročega pekača, da endivija ostane čvrsta. Zraven se prileže Guacamole.

Dober tek … ♥

Powered by Electrolux Make Life Delicious Logo-RGB-03 (2)

No Comments Yet

Leave a Reply