PIZZA IZ SRCA

splet-pizza

Močno verjamem, da so doma narejene jedi večinoma veliko bolj zdrave od tistih kupljenih, saj poleg skrbno izbranih sestavin v njih vnesemo tudi svojo energijo in ljubezen. Tokrat sem za vas pripravila pizzo iz srca. Testo je narejeno iz polnozrnate pirine moke, po enostavnem receptu in tako okusno, da nihče ne bo pogrešal tistega klasičnega testa.


 

Testo:

  • 300 g polnozrnate pirine moke – Bio Zone
  • 20 g kvasa
  • 2 žlici olivnega olja – Bio Zone
  • 1 žlička rjavega sladkorja – Bio Zone
  • 1 žlička soli
  • 2 dl mlačne vode

V 0,5 dl mlačne vode nadrobimo kvas, dodamo sladkor, premešamo in pustimo 10 minut. Zmešamo pirino moko, sol, mešanico kvasa in postopoma dodajamo preostanek vode, po občutku. Testo, ko ga zamesimo mora biti mehko, ne sme pa se prijemati rok. Testo postavimo v pomokano posodo in postavimo za 30 minut na toplo (npr.: v rahlo ogreto pečico na najnižjo temperaturo). Vzhajano testo razvaljamo v željeno obliko in ga postavimo na pekač (peki papir priporočam). Obliko srca enostavno izrežete z nožem. Ostanke testa pregnetete in naredite pizzine kruhke.

Nadev:

  • Paradižnikova omaka z baziliko – Bio Zone
  • Čemaževa omaka – Bio Zone
  • Koruza – Bio Zone
  • Sveža zelenjava in začimbe: paradižnik, čebula, paprika, timijan
  • Ribana mozzarela
  • Jajce – Bio Zone
  • Olivno olje – Bio Zone

Testo obložite po želji. Pri nas si vsak po svoje obloži svoj del pizze. Jaz sem tokrat izbrala: čemaževo omako, paradižnikovo omako z baziliko, paradižnik, timijan, koruzo, ribana mozzarelo, svežo papriko, bučko, rdečo čebulo, ponovno koruzo in ponovno malo ribane mozzarele. Pokapamo malo olivnega olja, ni pa to nujno.  Pizzo se peče na visokih temperaturah. Sama sem jo pekla na 230 stopinj 12-15 minut. Tukaj morate biti pazljivi in spremljati potek pečenja, saj delujejo pečice zelo različno in kaj hitro bo vaša pizza prepečena. Jajce dodamo zadnje tri minute pečenja.


Še mini nasvet. Vse kar boste dali pod sir se bo bolj kuhalo kot zapeklo, skratka vse tiste sestavine, ki jih želite hrustljavo zapeči morate dati gor na sir in ne pod sir.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>