Tuna s šparglji

904542_492476304148355_4219725_o

Vsi vemo, da so ribe zdrave in da morajo biti na jedilniku vsaj enkrat na teden. Vse to velja tudi za tuno. Beljakovine v tunini so visokokakovostne, lahko prebavljive poleg tega pa tunina vsebuje manj maščobe kot govedina, perutnina in svinjina. Najdragocenejše hranilo v tuni so omega 3 maščobne kisline, ki so znani varuhi zdravja srčno-žilnega sistema, izboljšujejo tudi razpoloženje in blažijo simptome depresije. Tunina vsebuje obilico mineralov ter vitaminov skupine B, ki so znani borci proti stresu.


Popečeš tuno na olivnem olju (za obe strani manj kot minutko, ker je drugače kot žaganje), šparglje blanširaš zelo na kratko, dodaš svež radič, wasabi, pokapaš z omako: tamari sojina omaka, malo curry paste in rižev kis.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>