Velikonočni ostanki – polentina pita

pomanjšana

Če vam ostanejo velikonočne dobrote, jih lahko »pretvorimo« v okusno polentino pito!

Polento skuhamo na vodi, ko je kuhana vmešamo košček masla (lahko žlico olivnega olja) in surovo jajce. Polento nato razporedimo po pekaču za pite (debelina polente cca. 1 cm) in jo pečemo 5 minut v pečici na 200 stopinj, da se lepo hrustljavo zapeče. V tem času na žlici olivnega ojla prepražimo čebulo in dodamo na koščke narezano šunko. Če so nam ostali pirhi jih prav tako narežemo na koščke in dodamo k šunki. Vse skupaj stresemo na pečeno polento, polijemo z grškim jogurtom, ki smo ga pred tem zmešali z jajcem. Pito posujemo z parmezanom. V pečici jo pečemo na 180 stopinj cca 15 – 20 minut (odvisno od pečice). Parmezan se mora lepo zapeči.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply