Zelenjavni narastek iz prosene kaše

Prosena kaša je hranilno živilo, ki ne vsebuje glutena. Lahko jo vmešate v sladke ali slane jedi. Tokrat sem pripravila slano različico, ki si jo lahko privoščite kot prilogo ali samostojno jed. Zelo okusna bo topla, prav tako pa nič manj hladna. Lahko je super malica v službi, ko ste že naveličani klasičnih sendvičev.


 

SESTAVINE:

  • 180 g prosene kaše – Bio Zone
  • 200 g brokolija
  • 200 g cvetače
  • 100 g masla – Bio Zone
  • 1 kisla smetana – Bio Zone
  • 5 jajc – Bio Zone
  • 1 Jušna kocka – Bio Zone
  • 1,5 dl tople vode

Iz beljakov naredimo sneg. V posodi penasto zmešamo rumenjake, sol in maslo. Dodamo še kislo smetano in ponovno premešamo. V topli vodi raztopimo jušno kocko in s to tekočino prelijemo proseno kašo. Kaši dodamo še sneg, rumenjakovo zmes, brokoli in cvetačo. Dobro premešamo in dobljeno maso prelijemo v pekač v velikosti 24 x 20 cm. Pečemo v pečici na 180 stopinj, eno uro.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply