Marelična marmelada brez sladkorja

marelicna-marmelada (5)
View Gallery
7 Photos
marmelada (3)
Marelična marmelada brez sladkorja
marmelada (3)

marmelada (4)
Marelična marmelada brez sladkorja
marmelada (4)

marmelada (6)
Marelična marmelada brez sladkorja
marmelada (6)

marmelada (7)
Marelična marmelada brez sladkorja
marmelada (7)

marmelada (2)
Marelična marmelada brez sladkorja
marmelada (2)

marelicna-marmelada (2)
Marelična marmelada brez sladkorja
marelicna-marmelada (2)

marelicna-marmelada (5)
Marelična marmelada brez sladkorja
marelicna-marmelada (5)

Zelo enostavna za narediti in božanskega okusa.


Domača marmelada je hit tega poletja, ki vas bo razveseljevala še pozimi, če je bo kaj ostalo. Obljubljam, da jo bodo z užitkom zmazali tudi otroci.
Za kilogram marelic (svetujem bio slovenske) brez koščic potrebujete:

• 90 g Sukrina
• žlico Agar Agar
• sok 1/2 bio limone
• žličko vanilije v prahu

Marelice narežite na osem delov.

Postopek:

  1. Marelice v posodi kuhate dokler masa zavre, vmes pa neprestano mešate, da se vse skupaj ne zažge.
  2. Dodate limono in vanilijo ter mešate še kakšnih pet minut.
  3. Dodate Sukrin, premešate, dodate agar in mešate še dve minutki.
  4. Celotno vrenje naj traja med 15 in 30 minutami, odvisno od količine sadja in od tega, kako gosto marmelado želite (jaz sem jo naredila na hitro).
  5. Še vročo daste v tople kozarčke (pogrejete v pečici ali pa jih uporabite neposredno iz pomivalnega stroja, ko so še vroči), takoj zaprete in jih ovijete v odejo, da se počasi ohladijo.

Jaz kozarcev nisem obračala, s šestimi kilogrami marelic pa sem napolnila 30 kozarčkov po 212 ml.

Marmelada brez sladkorja lahko brez težav zdrži eno leto, je pa res, da se po odprtju hitreje pokvari, zato priporočam, da jo daste v manjše kozarce in seveda hranite v hladilniku.

Naj vam tekne … ♥

No Comments Yet

Comments are closed