Lešnikova maslena torta

12107135_974800049249309_1983429673422736814_n

Nov recept za še eno zelo dobro torto z minimalno ogljikovih hidratov.


S to torto se lahko sladkajo tudi diabetiki in tisti, ki ste na ketonski dieti, saj vsebuje le 10 gramov ogljikovih hidratov. Spodnje količine so primerne za tortni model premera 17 centimetrov, čeprav modela morda sploh ne potrebujete.

Za tortne oblate potrebujete:

  • 150 g mletih mandljev
  • 6 beljakov
  • 100 g Sukrin Melis (naravno sladilo brez kalorij, ki je v prahu … če boste uporabili kakšno drugo sladilo je razmerje med navadnim sladkorjem in Sukrinom Melis 1:1)

Postopek:

  1. Sladilo in beljake stepete v sneg in previdno vmešate mandlje.
  2. Na peki papir narišite štiri kroge premera 17 centimetrov. Narisane “šablone” postavite v pekač in na vsak krog z lopatico namažite četrtino mase.
  3. Pecite v pečici na 180°C približno 15 minut, oziroma toliko časa, da testo ne porjavi.
  4. Ko je testo pečeno, počakajte minutko ali dve, da se malce ohladi in odstranite peki papir. Testo naj se do konca ohladi na rešetki.

Krema:

  • 4 rumenjaki
  • 80 g mletih lešnikov
  • 250 g masla
  • 60 g Sukrina Melis

Maslo naj bo sobne temperature. Vse sestavine dobro premešajte, da dobite gladko kremo. To nato namažete na testo in tortico za pol ure postavite v hladilnik.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>