Najboljša Sacher torta

Sacher Torta

Je brez sladkorja in moke, primerna za vse, ki ste na ketonski dieti. Se vam že kaj cedijo sline?


Čeprav ste na dieti in pridno skrbite za zdrav vnos hrane, se lahko posladkate brez slabe vesti. Tokrat imamo za vas recept za odlično Sacher torto, ki se kar stopi v ustih.
Za biskvit potrebujete:

• 6 jajc
• 125 g Lindt čokolade z 90% kakava
• 100 g masla
• 100 g Sukrina 1:1 (naravno sladilo brez kalorij)
• žlica ruma
• žlica vanilije
• žlička vinskega kamna
• ščepec soli


Postopek:

  1. Ločite beljake in rumenjake. Iz beljakov stepete sneg, ki ga kasneje dodate v maso rumenjakov.
  2. Rumenjake in Sukrin penasto vmešate in dodate stopljeno, a ne vroče maslo. Penasto vmešate.
  3. Dodaš rum, vanilijo, sol in vinski kamen. Mešate in dodate stopljeno, a ne vročo čokolado (stopite v parni kopeli), mešate in dodate sneg iz beljakov. Nežno premešate.
  4. Maso vlijete v tortni model s premerom 25 cm (ne pozabite na peki papir … jaz sem ga dala tudi ob strani!).
  5. Pečete v pečici na 180°C cca. 40 minut oz. dokler ni pečeno. Preverite z zobotrebcem na sredini biskvita.

Biskvit date iz modela šele, ko je popolnoma ohlajen, ker bo sicer razpadel!

10513248_1034406463288667_5688820753056657625_n

Ko je ohlajen, ga prerežete in pazljivo odstranite zgornji del biskvita. Spodnji del biskvita namažete s približno 200 ml marelične marmelade brez sladkorja (recept najdete TUKAJ). Čez položite drugi del biskvita, ki ga prav tako namažete z 200 ml marelične marmelade.
Vse skupaj postavite v hladilnik in pripravite čokoladno glazuro …


Za čokoladno glazuro potrebujete:

• 125 g Lindt čokolade z 90% kakava
• 300 ml sladke smetane
• 80 g Sukrina Melis (ta je v prahu, da se lažje poveže z ostalimi sestavinami … lahko pa uporabite tudi kristalnega in ga enostavno najprej raztopite)
• žlička ruma

Čokolado raztopite nad paro, ji primešate Sukrin, smetano in rum ter vse skupaj mešate še nekaj minut, da se glazura malenkost zgosti. Nato naj se malce ohladi, a pozor: ne sme biti prevroča, a tudi prehladna ne, saj se bo začela strjevati in bo tudi težava.
Prelijete čez torto in postavite v hladilnik za približno eno uro.
Postrezite s stepeno smetano, lahko pa tudi brez.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>