Oranžni njoki iz buče

Noč čarovnic je za nami 🎃 Kaj pa zdaj z vsemi temi bučami? Samo da ne pristanejo v smeteh. Uporabi jih za okusno juhico ali pa naredi slastne bučkine njoke.


Za njoke:

400 g buče (hokaido ali maslena ali muškatna)

150 g pirine polnozrnate moke

50 g razmaščene mandljeve moke ali mletih mandljev

50 g parmezana

1 jajce

Limonina lupinica od ½ limone

Čajna žlica soli

Muškatni oreh

½ čajne žličke peperončina

 

Za omako:

Maslo ali olivno olje

2 pesti pistacije ali orehov

Parmezan

Bučo prerežeš na pol in odstraniš semena. Pečeš z lupino v pečici na 180 stopinj cca. 20 – 30 minut oz toliko časa, da je buča mehka. Bučo lahko tudi kuhaš ampak v tem primeru se buča napije dodatne tekočine in potem moraš dodati več moke pri izdelavi njokov.


Z žlico izdolbeš meso buče in mu dodaš vse sestavine razen moko. Maso dobro premešaš in na koncu dodajaš moko po žlicah. Masa bo tudi po dodani moki še vedno rahlo pacasta in mokra ampak ne dodaj preveč moke, ker bodo njoki pretrdi in okus po buči se bo izgubil. Pomokaš delavno površino in samo zunanjo stran testa povaljaš v moki, da se ne prijema na dlani.

cof

Maso razdeliš na 4 dele in vsak del z dlanmi oblikuješ v dolgo kačo.


Narežeš njoke, ki jih kuhaš v slanem kropu toliko časa, da priplavajo na površje. Njoke rahlo popečeš na maslu ali olivnem olje.

cof

Lahko dodaš tudi žajbelj ali kakšno drugo začimbo. Njoke na koncu potreseš z nasekljano pistacijo in parmezanom. Zraven se odlično poda rdeča pesa v solati. Naj vam tekne ❤️

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>