Svinjska pečenka in brokolijev pire

12249607_987023851360262_3665238619436299718_n

S tem kosilom se boste nasitili tudi tisti, ki ne sledite nobenemu prehranjevalnemu režimu.


Danes si postrezite s svinjsko pečenko in brokolijevim pirejem.

Kako pripraviti:

Svinjsko pečenko posolite, poporajte in začinite po želji. Jaz rada dodam majaron, na kose narezano čebulo in olje. Preden jo dam v pečico, jo prelijem z vročim oljem, da se naredi “skorjica”, ki prepreči, da bi bila pečenka presušena.

V pečici jo pecite 10 minut na 220°C, nato pa zmanjšajte temperaturo na 180°C. Čas pečenja je odvisen od teže mesa. Za orientacijo: 1 kg mesa se peče približno eno uro, 0,5 kg pa 30 minut.

Meso vmes večkrat prelijte z oljem in tekočino, ki nastane pri samem pečenju.

Brokoli skuhajte v slani vodi. Kuhanega pa nato zmešate v dobrem mešalniku Electrolux in dodate košček masla.

Kosilo je nared!

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>