Okrepčajte se z juho Oranžiko

Juha prija vse leto. Pozimi se z njo pogrejete, poleti pa pohladite.


V dneh, ko je zunaj mrzlo, je krožnik dobre juhe pravi balzam za dušo. In tudi poleti jo je dobro uživati, še posebej juhe, ki so oranžne barve. Te namreč vsebujejo veliko karotena, ki v koži sproži tvorjenje melanina. Melanin pa je naravna zaščita telesa pred škodljivimi učinki sonca.

11845148_938940469501934_997466683377489905_o
Korenčkova juha z ingverjem in pomarančo je zato super rešitev.

V lonec dajte:

  • 8 večjih korenčkov (narezanih)
  • 1/2 srednje velike čebule
  • 2 stroka česna
  • približno pet centimetrov korenine ingverja
  • vodo

Postopek:

  1. Kuhate od 40 minut do ene ure (toliko, da je korenček popolnoma mehak).
  2. Vmes občasno premešate in dodate vodo po potrebi.
  3. Na koncu koščke zelenjave pretlačite s paličnim mešalnikom.
  4. Vmešate sok ene pomaranče, posolite in popoprate.

Ingver ima precej močan okus, zato ga lahko med mešanjem vzamete iz juhe, saj je že opravil svoje delo.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply