Čokoladne energijske ploščice

tablice.00_00_48_01.Still011

So tako dobre, da prekašajo vse kupljene in garantiram, da jih bodo z veseljem pojedli še tako zelo zahtevni otroci.


Za vse, ki se v teh toplih dnevih odpravljate v gore ali pa na kolo, bodo še kako priročne, saj vsebujejo kar nekaj zdravih maščob. Le-te vam bodo zagotavljale energijo za dlje časa.

♥ 50 g orehov – Bio Zone

♥ 50 g mandljev – Bio Zone

♥ 50 g lešnikov – Bio Zone

♥ 50 g indijskih oreščkov – Bio Zone

♥ 200 g ovsenih kosmičev – Bio Zone

♥ 60 g kokosovega sladkorja – Bio Zone

♥ 60 g kokosovega olja – Bio Zone

♥ 2 žlici kakava – Bio Zone

♥ ščepec soli

♥ 0,5 dl vode

Nasekljamo oreščke, jih premešamo z ovsenimi kosmiči in vse skupaj damo v pečico na 170 stopinj za 10 – 12 minut. Na zmernem ognju zmešamo vodo in kokosov sladkor. Mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Kontrolirajte, da temperatura ne bo previsoka. Mešanici sladkorja-vode dodamo kokosovo olje in kakav. Dobro premešamo in odstavimo s temperature. Mokro in suho maso združimo ter dobro premešamo. Posodo okvirnih mer 20 x 25 cm zaščitimo s peki papirjem. Maso enakomerno razporedimo po posodi in jo z dlanmi kar se da močno stisnemo ob dno posode. Ker je masa zelo lepljiva priporočam, da tudi pri tem uporabite peki papir. Vse skupaj postavimo v hladilnik za cca. 1 uro, da se vse sestavine med sabo dobro povežejo. Maso odstranimo iz posode in jo narežemo na poljubno velike ploščice. Kar ne boste pojedli takoj, svetujem, da hranite v hladilniku. Naj vam tekne.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>