Jagodna pita

11257189_901942656535049_6365022577679346287_n

Takole, VIIT-ke. Recept za pito brez jajc, brez mleka, brez glutena, brez moke in brez sladkorja.


V pečico daste 2 kilograma jagod (priporočam na peki papir) za cca. 40 minut na 200 stopinj (odvisno od pečice). Vmes preverjate, da se vam jagode ne zažgejo in jih občasno premešajte.

Jagode nato s tlačilcem za krompir pretlačite v džem in dodajte 2 žlici sukrin sladila. Za testo zmešatje: 170 g mletih lešnikov + 130 g kokosove moke + 40 g kokosove maščobe + 150 g banane + žličko vanilije v prahu + ščepec soli.

Testo enakomerno razporedite po pekaču in ga pečete 10 minut na 180 stopinj (pečenje lahko tudi izpustite). Na testo daste džem jagod, pito okrasite še s svežimi jagodami (potrebujete jih cca. 1 kg) in postavite v hladilnik vsaj za eno uro.

Še nasvet za lchf različico: 150 g banane zamenjajte za 50 g sladila Sukrin.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>