Takole, VIIT-ke. Recept za pito brez jajc, brez mleka, brez glutena, brez moke in brez sladkorja.
V pečico daste 2 kilograma jagod (priporočam na peki papir) za cca. 40 minut na 200 stopinj (odvisno od pečice). Vmes preverjate, da se vam jagode ne zažgejo in jih občasno premešajte.
Jagode nato s tlačilcem za krompir pretlačite v džem in dodajte 2 žlici sukrin sladila. Za testo zmešatje: 170 g mletih lešnikov + 130 g kokosove moke + 40 g kokosove maščobe + 150 g banane + žličko vanilije v prahu + ščepec soli.
Testo enakomerno razporedite po pekaču in ga pečete 10 minut na 180 stopinj (pečenje lahko tudi izpustite). Na testo daste džem jagod, pito okrasite še s svežimi jagodami (potrebujete jih cca. 1 kg) in postavite v hladilnik vsaj za eno uro.
Še nasvet za lchf različico: 150 g banane zamenjajte za 50 g sladila Sukrin.
Dober tek … ♥