MAVRIČNA TORTA za Miklavža

_dsc1267

V času, ko se običajno pečejo piškoti (v prihajajočih dneh objavim še nekaj receptov za piškote), lahko za spremembo naredite sočno mavrično tortico. Tortica je brez jajc, moke in z zelo malo dodanega sladkorja. Za vse, ki sladkor ne smete pa jo lahko sladkate s sladilom Sukrin (naravno sladilo brez kalorij).


 

Prva plast – testo:

♥ 50 g lešnikov

♥ 50 g mandljev

♥ 40 g kokosove moke

♥ 40 g kokosovega olja

♥ 1 žlička kakava

♥ ščepec soli

Vse sestavine zmešamo in dobljeno maso razporedimo v modelu za torte (premer 16 cm). Priporočam, da tortni model zaščitite s peki papirjem. V pečici pečemo 12 minut na 180 stopinj. Ohladimo.

 

Druga plast – borovnice:

♥ 250 g borovnic

♥ 30 g sladkorja

♥ 2 čajni žlički agar agar

Borovnice (lahko so sveže ali zmrznjene) na hitro pokuhamo, dodamo sladkor nato pa temperaturo zmanjšamo in dodamo agar agar. To je želirno sredstvo rastlinskega izvora, seveda lahko uporabite tudi običajno želatino. Še toplo zmes borovnic vlijemo na testo, ki pa naj ne bo direktno iz pečice. Vse skupaj postavite v hladilnik za 15 minut.

 

Tretja plast – skuta:

♥ 350 g skute

♥ 50 g sladkorja

♥ sok polovice limone

Vse sestavine zmešate v gladko kremo in jo vlijete v tortni model na plast borovnic. Postavite v hladilnik za 10 minut.

 

Četrta plast – maline:

♥ 250 g malin

♥ 30 g sladkorja

♥ 2 čajni žlički agar agar

Maline (lahko so sveže ali zmrznjene) na hitro pokuhamo, dodamo sladkor nato pa temperaturo zmanjšamo in dodamo agar agar. Še toplo zmes malin vlijemo v tortni model na plast skute. Vse skupaj postavite v hladilnik za 15 minut.

Dober tek … ♥

Powered by Electrolux Make Life Delicious Logo-RGB-03 (2)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>