Mavrični marcipančki

10390158_800839566645359_8957145137412129095_n

Prevečkrat pozabimo, da jemo tudi z očmi, čeprav mene na primer lepe in na pol umetne sladice nikoli ne prepričajo.


A vseeno je pomembno, kako izgleda hrana, ki jo zaužijemo. Potek za pripravo teh marcipančkov je zelo enostaven, okraševanje pa je ena velika packarija, predvsem, če otroci pomagajo 🙂 … se pa zraven veliko naučijo, od potrpežljivosti pa vse do natančnosti. Okušajo kombinacije grenkega kakava in sladkih datljev.. Na koncu so bili navdušeni nad pisanim izgledom, jaz pa tudi.

Potrebujete 200 g mletih mandljev + 200 g datljeve paste + sok dveh limon + ščepec soli. Masa je malo pocasta, ampak se zato nanjo fino primejo različni posipi.

Z dlanmi oblikujemo mini kroglice (jaz sem delala pikico večje od klasične frnikole), po vsaki kroglici si umijte roke in posušite dlani.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>