Domače Mozartove kuglice brez dodanega sladkorja:
♥ notranja zelena plast…50 g pistacije…zmelješ…dodaš 2 žlici zmletih mandljev + sok pomaranče po občutku, v bistvo zelo malo, tolk, da se pistacija in mandlji sprimejo
♥ temna plast…200 g lešnikov…daš v pečico na 180 stopinj za cca.10 minut, da lupina popoka in jih olupiš tako, da jih med dlanmi podrgneš…v mešalniku zmelješ lešnike…dodaš 100 g datljev + 1 žlico presnega kakava v prahu + žličko vanilije v prahu + ščepec soli
♥ marcipanova plast…zmelješ 200 g olupljenih mandljev + 200 g datljev (narediš pasto)…sok pol limone in vse skupi pregneteš v testo
♥ čokoladni preliv…2 žlici kokosove maščobe + zvrhana žlica presnega kakava v prahu + žlica sladila po želji (jaz sem dala rjavi sladkor, ker mi je vsega drugega zmanjkalo…priporočam pa datljevo pasto)…če je preliv pregost, ga razredčite z lešnikovim (ovsenim, navadnim…) mlekom
Dober tek … ♥