OREHOVI ROGLJIČKI

_dsc1278

Peče se. 🙂 Mehki masleni piškotki in enostaven recept. Piškotki so tako dobri, da vam priporočam, da naredite dvojno maso. Ker ne vsebujejo moke so primerni tudi za vse, ki ne smete glutena (opozorilo: preverite, da je puding iz koruznega škroba, ki ne vsebuje glutena). Za vse, ki pazite na vnos ogljikovih hidratov (diabetiki #lchf #keto …), pa mleti sladkor zamenjajte za Sukrin Melis (naravno sladilo brez kalorij v prahu) in namesto pudinga lahko dodate zvrhano žlico indijskega trpotca Psilium.


  • 200 g orehov
  • 150 g mandljev
  • 40 g vanilijevega pudinga
  • 100 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu (ali 100 g Sukrina Melis)
  • 1 jajce
  • 1 žlička cimeta
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • ščepec soli

Orehe in mandlje zmeljete. Vse sestavine dobro premešajte. Testo zavijete v prozorno folijo in naj počiva vsaj 30 minut hladilniku. Pri oblikovanju rogljičkov je najlažje, da vzamete manjši košček testa, približno v velikosti zvrhane jedilne žlice, ki bo zadostoval za dva rogljička. Testo ne premetavajte predolgo v dlaneh, ker vsebuje veliko masla. Maslo se bo stopilo in potem bo težava. Skratka, testo na hitro z dlanmi povaljate na podlagi. Dobili boste valjček cca. 12 cm dolžine in ne več kot centimeter premera. Valjček prerežeš na pol in oblikuješ dva rogljička, ki ju položiš na peki papir. Ponovi vajo, dokler ne zmanjka testa. Rogljičke pečete 12 minut na 180 stopinj. Pečene, malo ohlajene posipajte z mletim sladkorjem.

Naj bo december dišeče-čaroben 

Powered by Electrolux Make Life Delicious Logo-RGB-03 (2)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>