Pita jagodka z nektarinami

7

Za čokoladno-kokosovo testo zmešate: 200 g mletih mandljev + 80 g kokosove moke + 3 žlice grenkega kakava + 5 žlic kokosove maščobe + 2 žlici naravnega sladila (Eritrol) + ščepec soli. Testo enakomerno razporedimo po pekaču za pite in ga močno pritisnemo ob pekač, da kasneje ne razpade.

Za srednjo plast – v mešalniku zmešate: 500 g jagod + 250 g albuminske skute + sok polovice limone + 1 žlička vanilije v prahu + 5 žlic naravnega sladila (Eritrol).

Na testo položite zmes jagod in skute, na vrhu pa cca. kilogram narezanih nektarin (začnite jih zlagati na zunanjem robu). V pečici pečete cca. 40 minut na 180 stopinj.

Pred rezanjem je priporočljivo, da jo daste za eno uro v hladilnik.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>