SACHER TORTA drugič

Je brez sladkorja in moke, primerna za vse, ki pazite na vnos ogljikovih hidratov a se hkrati radi sladkate.


Čeprav ste na dieti in pridno skrbite za zdrav vnos hrane, se lahko posladkate brez slabe vesti. Tokrat imamo za vas recept za odlično Sacher torto, ki se kar stopi v ustih.

 

Za biskvit potrebujemo:

• 8 jajc
• 150 g Lindt čokolade z 90% kakava
• 125 g masla
• 125 g Sukrina 1:1 (naravno sladilo brez kalorij)
• žlica ruma
• žlica vanilije
• žlička vinskega kamna
• ščepec soli

Postopek:

  1. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg, ki ga kasneje dodamo v maso rumenjakov.
  2. Rumenjake in Sukrin penasto vmešamo in dodamo popolnoma omehčano maslo. Penasto vmešamo.
  3. Dodamo rum, vanilijo, sol in vinski kamen. Mešamo in dodajamo stopljeno, a ne vročo čokolado (stopimo v parni kopeli), mešamo in dodamo sneg iz beljakov. Nežno premešamo.
  4. Maso vlijemo v tortni model s premerom 25 cm. Ne pozabite na peki papir ali pa model premažite z maslom.
  5. Pečemo v pečici na 180°C cca. 40 minut oz. dokler ni pečeno. Preverimo z zobotrebcem na sredini biskvita.

Dober tek … ♥

Powered by Electrolux Make Life Delicious Logo-RGB-03 (2)

No Comments Yet

Leave a Reply

VIIT novičke

Naročite si
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.