TORTA čokolada-orehi-jabolka

Enostavno, okusno tortico sem velikokrat naredila, ko je bil sin Jalen še majhen in je imel alergijo na jajca ter mleko. Recept ne vsebuje jajc in laktoze, primeren pa je tudi za vegane. Tortico okrasite po želji. Sama sem jo okrasila s cvetovi orhideje, ki lepo pridejo do izraza na temni čokoladni podlagi.


SESTAVINE:

♥ 5 srednje velikih jabolk Bio Zone

♥ 200 g orehov Bio Zone

♥ 100 g pirinega gresa Bio Zone

♥ 2 dl riževega napitka Bio Zone

♥ 50 g kokosovega sladkorja Bio Zone

♥ 30 g grenkega kakava Bio Zone

♥ 30 g pirine moke Bio Zone

♥ žlica ruma

♥ žlička sode bikarbone

♥ žlička vaniljeve paste

♥ ščepec soli

 

PRELIV:

♥ 150 g temne čokolade

♥ 2 žlici riževega mleka Bio Zone

♥ 2 žlici kokosovega sladkorja Bio Zone

♥ 2 žlici kokosovega olja Bio Zone

 

Pirin gres prelijemo z riževim napitkom in pustimo 30 minut. Nato dodamo: kokosov sladkor, grenki kakav, pirino moko, ščepec soli, mlete orehe in dobro premešamo. Dodamo še rum, vaniljo, sodo bikarbono in ponovno premešamo. Naribamo jabolka in jih dodamo v čokoladno-orehovo maso. Maso pečemo v pečici na 200 stopinj cca. 45 minut, v tortnem modelu (24 cm premera), ki ga obložimo s peki papirjem. Tortico ohladimo in prelijem s čokoladnim prelivom, ki ga naredimo tako, da v vročo ponev dodamo rižev napitek, stopimo koščke čokolade, nato dodamo kokosovo olje in na koncu kokosov sladkor.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply

VIIT novičke

Naročite si
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.