Slastna čokoladna granola za zdrav začetek dneva

shutterstock_304889288

Zdrave in okusne kosmiče si lahko naredite kar doma in še zelo preprosto je.


Kupljena granola lahko vsebuje ogromno sladkorja, ki ga naše telo ne potrebuje in se samo kopiči na najbolj nezaželenih mestih. Zato si začnite to slastno različico kosmičev usvarjati kar v svoji kuhinji.

Morda se vam zdi, da je recept zapleten, a je zelo preprost. Za vas imam recept za hrustljavo čokoladno granolo, v kateri lahko uživate vsako jutro brez slabe vesti.

Sestavine:

Za sledenje receptu potrebujete eno skodelico, ki služi kot merica. Večja kot je skodelica, več granole boste naredili.

  • 1,5 (skodelice) pirinih kosmičev
  • 0,5 kokosovega čipsa
  • 0,5 slanih arašidov
  • 0,5 sončničnih semen
  • 0,5 lanenih semen
  • 0,5 nasekljanih brazilskih oreščkov
  • 0,5 kokosove moke
  • 0,5 temnih rozin
  • 100 g črne nasekljane čokolade (vsaj 80% delež kakava)
  • žlička vanilje v prahu

Postopek:

Vse suhe sestavine premešajte (razen rozin – te dodajte 10 minut pred koncem peke, saj se lahko zažgejo).

V ponvi stopite:

  • 2 zvrhani žlici kokosove maščobe
  • 2 zvrhani žlici arašidovega masla
  • 2 žlici kokosovega sladkorja (le toliko, da sladkor karamelizira)
  1. Stopljeno maso vlijete v suho maso in dobro premešajte.
  2. Maso razporedite po pekaču, na katerega ste predhodno položili peki papir.
  3. Granolo pecite 40 minut na 150°C.
  4. Granolo vsakih 10 minut premešajte, da se z vseh strani lepo zapeče.
  5. Ohladite jo na sobni temperaturi in dajte še v hladilnik, da se masa strdi.

“Jeste jo lahko samostojno, z mlekom ali jogurtom. Je božanska.”

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>