Na letošnji praznik zaljubljenih razvajajte sebe in svoje najbližje s slastnimi srčki.
Za valentinovo sem pripravila enostavno pecivo z nizkim deležem ogljikovih hidratov, brez sladkorja in brez moke. Je zelo preprosto: pecivo spečete, ko je ohlajeno, iz njega s pomočjo modelčka za piškote izrežete srčke, ki jih nato premažete z ledenim prelivom.
Sestavine za pecivo:
- 100 g mletega maka
- 100 g kokosa
- 100 g eritrola (naravno sladilo brez kalorij)
- 100 g masla
- 5 jajc
- 1 kisla smetana
- žlička vanilije
- žlička vinskega kamna ali pecilni prašek
- ščepec soli
Postopek:
- Ločite beljake in rumenjake. Beljake stepite v sneg, rumenjake pa zmešajte z eritrolom.
- Dodajte mehko maslo, mak in kislo smetano. Premešajte, nato pa dodajte vanilijo, vinski kamen in sol. Ponovno premešajte in dodajte kokos, na koncu pa nežno primešajte še sneg.
- Maso nadevajte v pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem in vse skupaj pecite na 180°C cca. 30 do 40 minut. Z zobotrebcem preverite, če je pecivo pečeno.
- Ko se masa ohladi, odstranite peki papir in izrežite srčke.
IN ŠE LEDENI PRELIV
Potrebujete:
- 6 žlic Sukrin Melis (naravno sladilo brez kalorij v prahu)
- sok polovice limone
- naravno barvilo rdeče barve
Postopek:
- Sukrinu Melis po kapljicah dodajajte limonin sok.
- Po vsaki dodani žlički limone premešajte in preverite gostoto. Zmes ne sme biti pretekoča, ker bo sicer zdrsela dol.
Pomoč: na 50 gramov sladkorja gre ena žlička limone. Raje dodajajte manj in postopoma.
Če želite doseči učinek različnih odtenkov rdeče, se preliva lotite takole: preden dodate barvilo, s čopičem nanesite preliv na nekaj srčkov. Dodajte malo barve in postopek ponovite. Nato spet dodajte malo barve in tako naprej, do močne rdeče barve.
Naj vam gredo v slast … ♥