Valentinovi srčki za čim slajše valentinovo

2016-01-26 08.16.54
View Gallery
7 Photos
2016-01-26 08.09.06
Valentinovi srčki za čim slajše valentinovo
2016-01-26 08.09.06

2016-01-25 07.48.17
Valentinovi srčki za čim slajše valentinovo
2016-01-25 07.48.17

2016-01-26 07.56.51
Valentinovi srčki za čim slajše valentinovo
2016-01-26 07.56.51

2016-01-26 08.16.54
Valentinovi srčki za čim slajše valentinovo
2016-01-26 08.16.54

2016-01-26 08.18.39
Valentinovi srčki za čim slajše valentinovo
2016-01-26 08.18.39

2016-01-26 08.21.46
Valentinovi srčki za čim slajše valentinovo
2016-01-26 08.21.46

2016-01-26 07.54.32
Valentinovi srčki za čim slajše valentinovo
2016-01-26 07.54.32

Na letošnji praznik zaljubljenih razvajajte sebe in svoje najbližje s slastnimi srčki.


Za valentinovo sem pripravila enostavno pecivo z nizkim deležem ogljikovih hidratov, brez sladkorja in brez moke. Je zelo preprosto: pecivo spečete, ko je ohlajeno, iz njega s pomočjo modelčka za piškote izrežete srčke, ki jih nato premažete z ledenim prelivom.

Sestavine za pecivo:

  • 100 g mletega maka
  • 100 g kokosa
  • 100 g eritrola (naravno sladilo brez kalorij)
  • 100 g masla
  • 5 jajc
  • 1 kisla smetana
  • žlička vanilije
  • žlička vinskega kamna ali pecilni prašek
  • ščepec soli

Postopek:

  1. Ločite beljake in rumenjake. Beljake stepite v sneg, rumenjake pa zmešajte z eritrolom.
  2. Dodajte mehko maslo, mak in kislo smetano. Premešajte, nato pa dodajte vanilijo, vinski kamen in sol. Ponovno premešajte in dodajte kokos, na koncu pa nežno primešajte še sneg.
  3. Maso nadevajte v pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem in vse skupaj pecite na 180°C cca. 30 do 40 minut. Z zobotrebcem preverite, če je pecivo pečeno.
  4. Ko se masa ohladi, odstranite peki papir in izrežite srčke.


IN ŠE LEDENI PRELIV

Potrebujete:

  • 6 žlic Sukrin Melis (naravno sladilo brez kalorij v prahu)
  • sok polovice limone
  • naravno barvilo rdeče barve

Postopek:

  1. Sukrinu Melis po kapljicah dodajajte limonin sok.
  2. Po vsaki dodani žlički limone premešajte in preverite gostoto. Zmes ne sme biti pretekoča, ker bo sicer zdrsela dol.

Pomoč: na 50 gramov sladkorja gre ena žlička limone. Raje dodajajte manj in postopoma.

Če želite doseči učinek različnih odtenkov rdeče, se preliva lotite takole: preden dodate barvilo, s čopičem nanesite preliv na nekaj srčkov. Dodajte malo barve in postopek ponovite. Nato spet dodajte malo barve in tako naprej, do močne rdeče barve.

Naj vam gredo v slast … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>