Domači slaniki

View Gallery
5 Photos
Domači slaniki
naj pomagajo tudi otroci

Domači slaniki
slaniki

Domači slaniki
izdelava domačih slanikov

Domači slaniki
pomagajo naj tudi otroci

Domači slaniki
domaci slaniki

Vsi ketonci, diabetiki, ‪#‎lchf ‬… tole tokrat ni za vas.


Za testo

  • 500 g bele moke
  • 3 dl mleka
  • 42 g kvasa (ena kocka)
  • 80 ml olivnega olja
  • 100 g kisle smetane
  • žlička soli

 

Za slani premaz

  • 4 žlice moke
  • 2 žlici soli
  • 10 žlic vode
  • sezam
  • olivno olje za premaz med pečenjem

 

Postopek:

  1. V mlačno mleko nadrobite kvas, dodate žlico moke, vse skupaj premešate in pusite 10 do 15 minut.
  2. Mešanico kvasa dodate moki, prav tako dodate vse ostale sestavine.
  3. Mešate/gnetete v kuhinjskem robotu ali pa na roke. Otroci pri tem maksimalno uživajo.
  4. Testo mora biti mehko, a ne pocasto – če je premokro, dodajte še malo moke.
  5. Dobljeno testo in posodo, v kateri bo testo počivalo, pomokajte.
  6. Posodo prekrijete s krpo in testo pustite vzhajati približno 40 minut, nekje na toplem.
  7. Vzhajano testo preložite na pomokano podlago in ga razrežete na 8 delov.
  8. Vsak košček testa razvaljate v podolgovato obliko. Razvaljano testo zarolate v slanik in ga postavite na peki papir. Ponovite še sedemkrat.
  9. Slanike pečete na 200°C osem minut. Nato jih premažete z olivnim oljem in prelijete s slanim premazom ter sezamom. Pečete jih še pet minut na 220°C oz. tako dolgo, da so zlato-rumeni.


Pozor: Pazite, da jih ne prepečete, ker bodo trdi.

Dober tek … ♥

Powered by Electrolux Make Life Delicious Logo-RGB-03 (2)

No Comments Yet

Leave a Reply