Domači slaniki

Slaniki s sezamom lowres
View Gallery
5 Photos
naj pomagajo tudi otroci
Domači slaniki
naj pomagajo tudi otroci

slaniki
Domači slaniki
slaniki

izdelava domačih slanikov
Domači slaniki
izdelava domačih slanikov

pomagajo naj tudi otroci
Domači slaniki
pomagajo naj tudi otroci

domaci slaniki
Domači slaniki
domaci slaniki

Vsi ketonci, diabetiki, ‪#‎lchf ‬… tole tokrat ni za vas.


Za testo

  • 500 g bele moke
  • 3 dl mleka
  • 42 g kvasa (ena kocka)
  • 80 ml olivnega olja
  • 100 g kisle smetane
  • žlička soli

 

Za slani premaz

  • 4 žlice moke
  • 2 žlici soli
  • 10 žlic vode
  • sezam
  • olivno olje za premaz med pečenjem

 

Postopek:

  1. V mlačno mleko nadrobite kvas, dodate žlico moke, vse skupaj premešate in pusite 10 do 15 minut.
  2. Mešanico kvasa dodate moki, prav tako dodate vse ostale sestavine.
  3. Mešate/gnetete v kuhinjskem robotu ali pa na roke. Otroci pri tem maksimalno uživajo.
  4. Testo mora biti mehko, a ne pocasto – če je premokro, dodajte še malo moke.
  5. Dobljeno testo in posodo, v kateri bo testo počivalo, pomokajte.
  6. Posodo prekrijete s krpo in testo pustite vzhajati približno 40 minut, nekje na toplem.
  7. Vzhajano testo preložite na pomokano podlago in ga razrežete na 8 delov.
  8. Vsak košček testa razvaljate v podolgovato obliko. Razvaljano testo zarolate v slanik in ga postavite na peki papir. Ponovite še sedemkrat.
  9. Slanike pečete na 200°C osem minut. Nato jih premažete z olivnim oljem in prelijete s slanim premazom ter sezamom. Pečete jih še pet minut na 220°C oz. tako dolgo, da so zlato-rumeni.


Pozor: Pazite, da jih ne prepečete, ker bodo trdi.

Dober tek … ♥

Powered by Electrolux Make Life Delicious Logo-RGB-03 (2)

No Comments Yet

Leave a Reply