Ste za malce drugačne krofe?
Jaz sem posebne LCHF krofe pekla v modelčku za krofe, saj takšna masa v olju razpade. Lahko jih po peki vseeno ocvrete v olju, da dobijo tisto hrustljavo skorjico. Informacija za tiste, ki se bojite maščob: so tudi zelo dobri, če so spečeni samo v pečici, za ‘ketonce’ pa seveda še v olje.
Sestavine:
- 75 g fino mlete kokosove moke
- 75 g fino mlete mandljeve moke
- 2 žlici psyllium (vlaknine indijskega tropotca)
- 4 rumenjaki
- 4 žlice Sukrina (naravno sladilo brez kalorij)
- 350 ml sladke smetane
- 200 ml kisle smetane
- 200 g abc sirčka
- 2 žlici cimeta
- 2 žlici ruma
- 20 g kvasa (pol kocke)
- čajna žlička soli
Postopek:
- Segreješ (a ne do vrelišča) sladko smetano in vanjo dodaš kvas. Pustiš stati približno 15 minut.
- V mešalniku zmešaš rumenjake in Sukrin. Dodaš mešanico kvasa.
- Dodaš obe moki in psyllium. Mešaš in nato dodaš kislo smetano, cimet, rum in sol.
- Vse skupaj naj se “gnete” s pomočjo kuhinjskega robota vsaj 10 minut.Posodo s testom pokriješ s krpo in postaviš nekam na toplo za vsaj 40 minut.
- Testo minimalno naraste in je malo bolj lepljvo. Vsekakor pa ne naraste kot z običajno moko in sladkorjem.
- Testo nadevate v modelček za krofe in pečete v pečici na 180°C približno 15 do 20 minut.
Pozor: če krofi preveč temnijo, zmanjšajte temperaturo pečice. Ker je masa malce bolj mokra, se peče malce dlje.
Ko je peka v pečici zaključena, jih po želji specite še v olju (približno 30 sekund na vsaki strani). Nato naj se shladijo na papirnati brisački, ki bo popivnala odvečno maščobo. Hladne potresite z mletim naravnim sladilom – Sukrin melis.
Naslednji dan so božanski!
Dober tek … ♥